អត្ថបទព័ត៌មានស្តីពីសុខភាព
ក្រោមប្រធានបទ : “អត្ថប្រយោជន៍ទាំង១០ដែលយើងទទួលបានពីការតមអាហារ”
អត្ថបទដកស្រង់ដោយ : ជី សុខវ៉ាន់
#MJQE #AmericanInterconSchool
តើអ្វីទៅជាការតមអាហារបណ្តោះអាសន្ន? តើវាដំណើរការដោយរបៀបណា? ការតមអាហារបណ្តោះអាសន្ន គឺជាទម្រង់នៃការញ៉ាំ ដែលអាចផ្តល់អត្ថប្រយោជន៍ដល់សុខភាពបេះដូង កាត់បន្ថយការរលាក កែលម្អដំណើរការជួសជុលកោសិកា និងជួយដុតបំផ្លាញជាតិខ្លាញ់។ ហេតុនេះ ដើម្បីស្រាយចម្ងល់ ក៏ដូចជាការចែកជូននូវចំណេះដឹងបន្ថែមទាក់ទងអត្ថប្រយោជន៍ ដែលទទួលបានពីការតមអាហារមានដូចខាងក្រោម៖
1. ការផ្លាស់ប្តូរមុខងារនៃអរម៉ូនកោសិកា និងហ្សែននៅពេលយើងតមអាហារ ហើយកម្រិតអាំងស៊ុយលីនរបស់យើងធ្លាក់ចុះ កោសិការបស់យើងក៏ចាប់ផ្តើមដំណើរការជួសជុលកោសិកាសំខាន់ៗ។
2. អាចជួយឱ្យយើងសម្រកទម្ងន់ និងខ្លាញ់ visceral ការតមអាហារជួយឱ្យយើងញ៉ាំតែអាហារដែលមានកាឡូរីតិច វាជាឧបករណ៍ដ៏មានប្រសិទ្ធភាពបំផុតសម្រាប់ការសម្រកទម្ងន់ និងខ្លាញ់ក្នុងខ្លួន។
3. អាចកាត់បន្ថយភាពធន់នឹងអាំងស៊ុយលីន កាត់បន្ថយហានិភ័យនៃជំងឺទឹកនោមផ្អែមប្រភេទទី2 ការតមអាហារបណ្តោះអាសន្នត្រូវបានបង្ហាញថាមានអត្ថប្រយោជន៍សំខាន់ និងនាំទៅរកការថយចុះគួរឱ្យចាប់អារម្មណ៍នៃកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាម។
4. អាចកាត់បន្ថយភាពតានតឹងនៃអុកស៊ីតកម្ម និងការរលាកនៅក្នុងខ្លួនរបស់យើង។ ការតមអាហារអាចកាត់បន្ថយការខូចខាតអុកស៊ីតកម្ម និងការរលាកនៅក្នុងរាងកាយរបស់យើង ព្រមទាំងកាត់បន្ថយការវិវត្តនៃជំងឺជាច្រើន។
5. អាចមានប្រយោជន៍សម្រាប់សុខភាពបេះដូង តាមការស្រាវជ្រាវបង្ហាញថា ការតមអាហារបណ្តោះអាសន្នអាចធ្វើឱ្យប្រសើរឡើងនូវកត្តាហានិភ័យជាច្រើនសម្រាប់ជំងឺបេះដូង រួមទាំងសម្ពាធឈាម កម្រិតកូឡេស្តេរ៉ុល កម្រិតទ្រីគ្លីសេរីដ និងសញ្ញាសម្គាល់ការរលាក។
6. ជំរុញឱ្យដំណើរការជួសជុលកោសិកាផ្សេងៗ ការតមអាហារបង្កជាផ្លូវមេតាបូលីសហៅថា autophagy ដែលយកកាកសំណល់ចេញពីកោសិកា។
7. ជួយការពារជំងឺមហារីក ការតមអាហារត្រូវបានបង្ហាញថា អាចជួយការពារជំងឺមហារីក និងជួយកាត់បន្ថយផលប៉ះពាល់នៃការព្យាបាលដោយប្រើគីមីផងដែរ។
8. មានអត្ថប្រយោជន៍សម្រាប់ខួរក្បាលរបស់យើង។ ការតមអាហារបណ្តោះអាសន្នអាចមានអត្ថយោជន៍សំខាន់ៗសម្រាប់សុខភាពខួរក្បាល រួមទាំងការបង្កើនការលូតលាស់នៃសរសៃប្រសាទថ្មី និងការពារខួរក្បាលរបស់យើងពីការខូចខាត។
9. អាចជួយការពារជំងឺ Alzheimer ដែលជំងឺ Alzheimer គឺជាជំងឺប្រព័ន្ធប្រសាទទូទៅបំផុតរបស់ពិភពលោក។ ការសិក្សាលើសត្វបានបង្ហាញថា ការតមអាហារបណ្តោះអាសន្នអាចជួយការពារប្រឆាំងនឹងជំងឺសរសៃប្រសាទដូចជាជំងឺភ្លេចភ្លាំងជាដើម។
10. អាចជួយអ្នកឱ្យរស់នៅបានយូរ កម្មវិធីដ៏គួរឱ្យរំភើបបំផុតមួយនៃការតមអាហារបណ្តោះអាសន្នអាចជាសក្តានុពលរបស់វាក្នុងការពង្រីកអាយុជីវិត គឺអាចជួយឱ្យយើងរស់នៅបានយូរ។
អត្ថបទដកស្រង់ និងកែសម្រួលចេញពីគេហទំព័រ៖
https://www.healthline.com/nutrition/10-health-benefits-of-intermittent-fasting